Just Click

iFollowers

ichat

Kami Blooger!!


Klik sini untuk masuk Blog-Gempaq

Categories

iview

Facebook Badge

Blog Widget by LinkWithin

Everything is white,my money gone.. I like that..Sure, the aluminum unibody MacBook Pro’s look cool,can't afford it..too xpensive..but the entire surface of the MacBook is a simple white..its more than cool..










Image Hosted by ImageShack.us

Ahad (1 Nov 2009 ) telah berlangsungnya sukan skpk selangor..wa dan rkn2 seperjuangan menjadi sukarelawan untuk sukan trsebut..a part of our BINA INSAN GURU program..letih dan penat yg tidak terbayang, but we enjoyed..











Image Hosted by ImageShack.us

Hari ini tepat pukul 12.30 pm aku bertolak dari sabak menuju ke sesak ibu kota. Rasa kali ni mcm jauh plak perjalanan..rsa semacam naik kereta lembu..sampai kat Stesen Petronas Damansara stop kejap..isi minyak..lepas byr minyak ada la sorang mamat ni berlari meluru ke arah aku..nk kata perogol takkan lah nk rogol aku kot...


Mamat : 
As'kum bang..
aku   : 
wsalam ( bila plak aku jadi abg kaw? )

Mamat : 
abg ada pakai kredit kad?
aku :
tak pakai
Mamat  : 
ni saya ada promosi kad kredit. klu abg amek tiap2 bulan boleh isi minyak free.
aku:  
oo cam best..tiap2 hari x bleh?
mamat : 
tak boleh bang cam 2..gulung tikar stese mnyk nnti..huhu. lagi satu kami
                   perkenalkan Plan Zero (0%) Interest Kad Kredit merupakan plan yang amat
                  menarik dan dapat membantu mengurangkan beban faedah Kad Kredit yang  tinggi.
aku :  
ooo..camner nak msuk nenda nih? sya x penah pakai kad kredit
mamat: 
sng jer..abg gi kaunter kami kat depan sana tue..isi borang n abg akan terima
                   kredit kad  melalui surat berdaftar atau mengambil sendiri kad di ibu pejabat atau cawangan institusi perbankan kami.

aku  : 
mcm 2 jer?
mamat : 
yep..mcm itu sahaja.jum ikut saya.
aku :  
ehhh bro..saya tak ckp nk amek skang..sy tnya jer..sy student lagi nih..nk
                    byr    pakai pe nnti klu sy pki kad kredit..?..


mamat :  
*&^*(%##%^%%

so dgn selamba aku mengucakan jutaan terima kasih kepada beliau dan blah dari situ laju-laju..takut kena baling dengan kad kredit pulak..haha


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us

Walaupun tajuk tak der kena mengana ngan post tapi wa dan kwn2 lain Isnin ni dah start tuk buat program khidmat siswa di PDK SRI JELOk.Nak kena bagi ucapan plak. Di harap wa tak tergeliat lidah atau pengsan apabila membaca teks tersebut. amin






" Terlebih dahulu saya mengucapkan syukur kepada Allah swt kerana di atas limpah kurnianNya, saya dapat bersama-sama tuan-tuan dan puan-puan dan seluruh warga PDK Seri Jelok pada pagi ini . Saya mengambil kesempatan di sini untuk mengucapkan terima kasih kepada Jawatankuasa PDK sri Jelok kerana bersama-sama bergabung tenaga mmenjayakan program Khidmat siswa ini, sesunguhnya dedikasi serta semangat yang ditunjukkan oleh semua yang terlibat membuktikan bahawa kita semua peka dan mengambil berat tentang golongan kurang upaya yang sentiasa memerlukan kerperihtinan dalam masyarakat kini.
Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati  sekalian,
Sesungguhnya anak-anak warga PDk seri Jelok ini amat bertuah kerana ramai masyarakat kita prihatin terhadap mereka,,jika dibandingkan dengan Negara-negara lainnya, taraf kehidupan golongan kurang upaya kita ini  jauh lebih baik deripada mereka selain daripada perseorangan yang membantu golongan ini kita juga mempunyai kumpulan masyarakat yang berusaha mewujudkan rumah ataupun pertubuhan seperti  ini yang wujud hampir di semua negeri dan daerah. Semangat ini menjurus kepada “carring society” suatu konsep atau wadah kearah mengujudkan masyrakat yang sejahtera dan penyayang. Melaksanakan kerja-kerja kebajikan ini tidak cukup dengan cara kita menghadiri konvensyen  malah ia harus ditunaikan dengan penuh minat, komitmen yang tinggi dan yang paling penting sekali ialah kujujuran dan keikhlasan dalam melaksanakan tanggungjawab kita.
Tuan-tuan dan puan-puan yang dihormati sekalian
Manifestasi terhadap insan  ini temasuk melayan mereka dengan penuh kasih sayang dan bersabar dengan segala kerenah mereka. Agama kita menyarankan agar kita berbuat baik dengan menghormatinya walaupun mereka bukan dari keluarga atau kaum kerabat kita sendiri.Dengan menghormati dan mengenalkan prinsip hidup ini, saya yakin golongan kurang upaya akan sentiasa terpelihara dan kesejahteraan mereka akan terjamin
Program yang kami jalankan ini akan membentangkan kertas kerja dengan memberi penumpuan kepada tajuk-tajuk yang penting meningkatkan pengetahuan dan kemahiran dalam aspek pmbangunan potensi warga pelajar PDk seri Jelok ini. Dan saya percaya pengetahuan yang akan saya dan rakan-rakan  yang lain perolehi amat berguna sebagai langkah persediaan untuk membangunkan satu kumpulan masyarakat yang utuh dan sihat.
Akhir kata  saya mengucapkan terima kasih yang tak terhingga sekali lagi kepada jawatankuasa PDK sri Jelok kerana bersama-bersama kami berganding bahu melaksanakan Program Khidmat siswa ini.
Sekian terima kasih.

"
 







Image Hosted by ImageShack.us








Muse new album called The Resistance. Muse have some fantastic work, but I think this is their best so far.



No need to take out ur cash to buy it, juz click to download full album. easy..haha. enjoy




Image Hosted by ImageShack.us

Raya tahun ni mmg bermakna..Liverpool menang besar in the Barclay Premier League match against Hull City by 6-1 goals..hah..tak payah duit raya,score bnyk ni pun dah cukup..Fernando Torres scored a hatrick goal for Liverpool to defeat Hull City with 6-1 goal



ignore the sponsor..next year, change to Standard Chartered Bank,liverpool new sponsor..LiverpoolFC no longer "HARAM" to muslim fans

Goal Scorer:
Liverpool:
Torres – 12, 28, 47,
Gerrard- 61,
Babel – 88, 91

Hull City:
Geovanni – 15


Image Hosted by ImageShack.us

Raya almost there, n yesterday katanya mlm Lailatul Qadar, klu betul , i miss dat day coz smlm bantai membuta jer kojenyer..haa..kelas ak have been craving for 'buka puasa bersama-sama' since the Ramadhan started, i guess..hee..so today gi serang restaurant mana ntah..forgot da name..We almost got choked by the visual & aroma of all these foods..25 hengget 1 kepala maa..
Our goodies were :nasi goreng,nasi putih, daging msk kicap, ayam kari, kuih muih,air sirap tropikana wakenabeb dan mcm2 lagi. 
We even asked our tutor en.Razak to follow us because he talks food too (hope beliau tidak mmbca entry ini..haha)
everyone got their hands on everything they saw... a bit of these and a bit of those.. oh my, like a scene of a kids in damn hungry!..kah3


Here we are...
'Happy Berbuka Puasa' you guys!
Image Hosted by ImageShack.us


A Yossi Benayoun hat-trick inspired a dominant Liverpool to a comfortable victory over Burnley at Anfield.The Reds comfortably demolished newcomers Burnley 4-0


Image Hosted by ImageShack.us

Sesi fotografi dijalankan dis morning..agak lotih berjalan dari blok Pk ke blok Tesl...jauh bebenor nk tgkp gambo pun..mklumlah blok tesl jer lah blok yg paling gempak kat IPik..huu...hari ni hari yg panas kerana terpakasa memakai baju kot..

Image Hosted by ImageShack.us

Praktikum sudah pun tamat..rasa sekejap walaupun 2 bulan berlalu..dah start kuliah dan start juga puasa..geng2 bas sekolah gi melepak di Oldtown berbuka pose bersama-sama. Buat refleksi praktikum yg menarik untuk di dengar..biasanya benda yg berunsur ngumpat mmg syiok didengar..itu lah yg menceriakan keadaan..disebabkan itu, kami terlepas semayang terawih bersama imam masjid Azubair..haha

Selamat menyambut Bulan Ramadhan dan selamat berpuasa kepada semua blogger yang beragama islam
Image Hosted by ImageShack.us

Another story to tell about....School trip up to Cameron Highlands..Just for teachers..no students included..For short, We totally enjoyed our stay there..Lets pic do da talking..



Seiring dan sejalan..5 Bujang lapok..




Bee Farm..ni opah segala lebah..
Autobots..Transform!!

  Image Hosted by ImageShack.us

CO'arts | Official Logo

Yahoo!!

iCo'arts

iCo'arts