Just Click

iFollowers

ichat

Kami Blooger!!


Klik sini untuk masuk Blog-Gempaq

Categories

iview

Facebook Badge

Blog Widget by LinkWithin






Liverpool miss out on top spot after conceding late goal...Everton stopped Liverpool in their tracks at Anfield with a 1-1 draw... Everton have become a mean outfit this season, and they desperately wanted to put their local rivals in their place...This was the Reds' chance to reclaim the lead, and there was little doubt this was one of the most important derbies for years, but they've failed to accomplishd dat.....pissed me off...it was a damn game 4 dis season..anyway u'll never walk alone...give chance to MU to reclaim da lead juz 4 a while...hambarrrr!!

This has been touted as the crunch match, one which Chelsea needs to win to keep pace with Liverpool,Feel sory to chelsea, u cant do dat..huhu.. but also one for Manchester United to stamp their title credentials and start a good run towards top spot in the league.
dis time other to be fan of chelsea or MU is really tough..huhu..but i assume to support MU , they will win da game dis time (damn it, haku terpaksa..huhu)..and dat it, they finally win wth big bang shots.. Manchester United won the match 3-0, and thus, they have moved up within 1 point of Chelsea in the league point table with 2 matches in hands. Chelsea now needs to keep pace with Liverpool..But im sory chelsea, u lose to United, u'll walk alone dis time..huhu..Liverpool leave 4 point behind chelsea, they got 1 point after draw match with stoke city..and now United turn to carefully not to lose ground on Liverpool...Boleh BlaHH!!..

i've been tagged by KekaCanG

1. Take a recent CUTE photo of yourself.
2. Don't change anything, edit or whatever.
3. Post that photo.
4. Post this instructions with the photo.
5. Tag 10 people to do this.



 
 u think i;m cute?? yes2, very cute..hahaha
Im tagging :
am
nut (walaupun dah di tag..peduli per haku)
topex
neo
cresent
afaf
azzyati
beruk makyeh ( kalau ader beruk yg men blog )
hanep Roy
alu pikir ah sendiri..

Sabtu 10 januari, pukul 12.30 pagi...
Di amber shirinbano (one of da most popular mamak stall in da unviverse)...............

Keri : wey Shah Alam jom ( sambil minum air  limau suam kaw)
Shah : uish Jangan cabar..haha..uhuk2 (sambil tercekik menikmati kelazatan nasi lemak
           telur mata)
Haku : seyes..aku on jer..tong2 ah minyak
Keri : 3 henget cukup??
Haku : 3 henget sorang bek kita gi PutraJaya jer..
Shah : Ok gak 2
Keri : Jom kita gi Putrajaya
Haku : set....cam haram planning..huhu
so......
haku, Keri,Shah : Tunggu aku,..Aku cabar kaw PUTRAJAYA!!!..hahaha
Pagi tu gak bersamaan pukul 12.45 ktrg byr mkn minum terus gi PutraJaya..ape ker mimpi ktrg ari tue ntah..cam nak tergelak pun ader time tue..tapi seyes, ktrg bukan main2, ktrg sampai Putrajaya tepat jam 1.10..huhuhu..1st thing yang ktrg wat ktrg gi lepak kat jambatan ape ntah namanya..huhu..memang ramai gak ah bdk2 melepak kat situ..memang indah pemandangan Putrajaya di waktu malam yang hening..cewahh..haha..dorang ni tak reti2 ker nak  tido eh?? (papdahal yg cakap ni same dengan jerr..haha)..tengah hapy2 duk kat jambatan tgk pmndagn putrajaya yang penuh dengan lampu2, tetiba polis pulak dtg wat kacau..rupanya tak boleh nak lepak situ malam2 buta..so ktrg pun terpaksalah blah..mcam2 tempat ktrg pegi lagi, Dataran putrajaya, Palace of justice, istana melawati, pyramid of da gaza ( ader ker??..haha) dan mcam2 lagi lah..huhu..memang hapy gak ah time tue..nasib baik lah ader kamera dlm kete, bleh pakai, dapatlah amek beberapa shot yg agak menarik..haha..
                               masjid Putrajaya..macam terapung bila waktu malam
 
one of  da bridges yg sempat ktrg pegi
so itu je lah picture yg sempat di shot..bateri kong..haha..ape2 pun mlm tue syok gak ah jalan-jalan buang masa..hehe..memang lengang jalan sepanjang Putrajaya, ader gak sempat merempit seminit dua..hehe..tepat jam pukul 2.30 ktrg start tuk balik cheras umah sewa masing2..mengantuk giler time tue..mana taknyer, dah nak pukul 3, mana tak merah mata masing-masing..huhu..tepat jer pukul 3 sampai la ktrg..sampai jer terus...terus tido ah apa agi...haha..memang satu pengalaman yang menarik, and ...we love to do it again..hehe..

Get more Islamic Comments
Get more Islamic Comments


Memang menjadi kewajipan bagi kita umat islam untuk menunaikan sembahyang 5 waktu,
Jika berpuasa Amalan kita dihantar terus kepadaNya.....namun perlu kita ingat bahawa....

Jika bersembahyang Ada posto pulak untuk hantar amalan kita padaNya
Kisahnya…..
Setiap dari kita ada malaikat yang menjaga tindak tanduk kita..Malaikat yang menghantar amalan sembahyang kita kepada Allah s.w.t. Untuk menyampaikan amalan yang kita buat , Ia perlu melalui "tol-tol" di setiap lapisan langit, dimana setiap penjaga tol adalah Kroni malaikat juga. Jika sembahyang di awal waktu Tolnya "free" , tak payah pakai touch n Go atau Smart Tag. Sekatan tol tiada, tiada "jem" malahan Malaikat akan terus menyampaikan amalan yang kita buat pada Allah untuk dinilaikan

Tapi......

Jika sembahyang kita di akhir waktu Tolnya juga free, Tapi sekatannya MasyaAllah….
Di langit pertama, Penjaga tol marahkan posmen kita kenapa lewat poskan
amalan kita?? Why??
Merayu-rayu posmen malaikat kita minta diberi laluan Tetapi… penjaga
langit pertama Tidak endah dengan rayuan itu malahan Dicampakkan amalan lewat sembahyang tadi ke bumi, Maka.. Jatuh berderai lah ia…

Namun dikutip semula oleh Malaikat iaitu "posmen" kita satu persatu  sambil terus
merayu untuk ke lapisan langit ke-dua. Dilangit kedua, samalah juga, sekali lagi penjaga tol memarahi posmen kita kerana lewat hantar amalan. Merayu lagi posmen kita tadi. Namun  Tak dipedulinya dan
Lalu dilemparkan amalan lewat sembahyang kita tadi Jatuh berderai lagi..

Dikutip satu persatu amalan kita dan dirayu lagi untuk diserahkan amalan kita
pada Tuhan. Dilangit ketiga, La…. Kena basuh lagi malaikat posmen kita, "Kenapa lewat
hantar amalan tersebut?" Tiada kompromi diberikan lalu terus dibaling amalan kita Jatuh berderai dan amalan kita tak ade nilainya lagi….
Dan tiada lagi dikutip dan dirayu lagi...

Maka..

Tak sampailah amalan kita kepada Allah. Seolah-olahnya seperti kita tidak menunaikan sembahyang Maka… Bersedialah kita menerima pembalasannya. Tak di dunia di akhirat

Ish-ish….

So??Tak berbaloikan kita buat amal tapi tak sampai. Dahlah tu Tak de nilai pilak tu?
Kena azab lagi nanti

Ya Allah… Ampunkan kami… Kerana lalai…
Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun
Lagi Maha Penyayang
Jadikanlah hati kami
sentiasa menjaga sembahyang kami di awal waktu
wujudkanlah kerisauan di hati kami selagi kami tak segerakan perintahMu,
Biarlah kami susah di dunia
Agar kami tidak susah lagi
Di hari akhirat kelak.

Amin. Renung-renungkan dan selamat beramal....

Robot?alat muzik?? korang penah tengok robot main alat muzik??..mesti tak pernah and tak penah terpikir pun kan??..huhu..kalau korang semua nak taw, dunia ni sekarang dah maju, sampai dah ada robot yang boleh main alat muzik,  Toyota has unveiled toyota's violin playing Robot, da 1st robot dat can play music instrument...best gak kalau tgk robot bleh men 'kompang" eh??..haha..n haku rasa robot ni ada pasang i-vtec jgk la..hua2..kat bawah ni ada video robot ni perform with his violin, check it out guys!..





So apa pendapat korang??agak dasyat jugak lah minah tue main violin, ntah lagu per menatang tue main, tapi ok gak lah dari haku ni ha nak pegang violin pun terbelit2, ni apa lagi nak main...wat da h**l???..haha..menatang ni siap leh wat vibrato lagi, apa cer?? teknologi sekarang memang menakutkan, very very scary..huhu..they are lucky that this robot didnt go crazy and start attacking people with dat violin....haha..but bangga jugak lah robot ni dari Asia bukan dari barat..tapi lagi BANGGA kalau kalau robot ni dari Malaysia..huhu..sekarang ni kita tengok banyak negara berlumba-lumba tuk create their own robot yang mempunyai physical movement as same as human being and looks..tapi yang paling kita patut sedar bahawa ciptaan Allah Yang Maha Esa yang teramat sempurna, secanggih mana pun teknologi yang manusia cipta, manusia tidak boleh menandingi kuasa Tuhan yang lagi Maha Mencipta, bahkan kita hanya meminjam sedikit ilmu dan pengetahuan dari-Nya..ilmu Allah itu seluas lautan, ilmu kita hanya sekadar setitis air di lautan..renung2kan dan selamat beramal..

Here she is, the iPod touch! It's definitely thinner than the iPhone, and feels completely solid (I we'd hope it would..haha). The home button is far smaller, the face is completely flat, and generally the whole thing feels far more angular than the iPhone -- but it's all familiar territory. I were kind of hoping the touch would have a matte rear screen, but that just isn't the case, it's all chrome..erm its okay anyway..huhu..Prize??about rm800 for 8gb memory storage ..huhu..lately haku ader beli "sepotong" ipod shuffle tuk adik haku, prize bout rm170 for 1 gb..ipod shuffle is da most basic needs for ipod..and da ipod tch is da revolution of music in ur hands.
There are only two physical buttons on the iPod Touch: a button on the face of the player used for calling up the main menu; and a screen deactivation button found on the top-left edge of the case. The iPod Touch is controlled largely using an icon-based touch-screen navigation menu nearly identical to the iPhone's, but with greater emphasis placed on music, photo, and video playback..its advanced technologies enable iPod touch to respond to both touch and movement. It also finds wireless networks Wi-Fi and connects you to the Internet...nicely done...menatang ni memang gempak habeh..for those yg x mampu nk beli iphone..get a grab of dis slim creature,The iPod Touch draws 99 percent of its features from the iPhone..with quality sound in there,dis is da revolutionary gadget of music..i'll grab it once soon with a discount prize of course..dat azam baru tahun 2009..haha..

CO'arts | Official Logo

Yahoo!!

iCo'arts

iCo'arts