Just Click

iFollowers

ichat

Kami Blooger!!


Klik sini untuk masuk Blog-Gempaq

Categories

iview

Facebook Badge

Blog Widget by LinkWithin

Robot?alat muzik?? korang penah tengok robot main alat muzik??..mesti tak pernah and tak penah terpikir pun kan??..huhu..kalau korang semua nak taw, dunia ni sekarang dah maju, sampai dah ada robot yang boleh main alat muzik,  Toyota has unveiled toyota's violin playing Robot, da 1st robot dat can play music instrument...best gak kalau tgk robot bleh men 'kompang" eh??..haha..n haku rasa robot ni ada pasang i-vtec jgk la..hua2..kat bawah ni ada video robot ni perform with his violin, check it out guys!..





So apa pendapat korang??agak dasyat jugak lah minah tue main violin, ntah lagu per menatang tue main, tapi ok gak lah dari haku ni ha nak pegang violin pun terbelit2, ni apa lagi nak main...wat da h**l???..haha..menatang ni siap leh wat vibrato lagi, apa cer?? teknologi sekarang memang menakutkan, very very scary..huhu..they are lucky that this robot didnt go crazy and start attacking people with dat violin....haha..but bangga jugak lah robot ni dari Asia bukan dari barat..tapi lagi BANGGA kalau kalau robot ni dari Malaysia..huhu..sekarang ni kita tengok banyak negara berlumba-lumba tuk create their own robot yang mempunyai physical movement as same as human being and looks..tapi yang paling kita patut sedar bahawa ciptaan Allah Yang Maha Esa yang teramat sempurna, secanggih mana pun teknologi yang manusia cipta, manusia tidak boleh menandingi kuasa Tuhan yang lagi Maha Mencipta, bahkan kita hanya meminjam sedikit ilmu dan pengetahuan dari-Nya..ilmu Allah itu seluas lautan, ilmu kita hanya sekadar setitis air di lautan..renung2kan dan selamat beramal..

0 comments

Post a Comment

CO'arts | Official Logo

Yahoo!!

iCo'arts

iCo'arts