Just Click

iFollowers

ichat

Kami Blooger!!


Klik sini untuk masuk Blog-Gempaq

Categories

iview

Facebook Badge

Blog Widget by LinkWithin



Putrajaya,Jan 8 -  Dari bulan Mei 1, bahan bakar akan dipaut RM 3,90 per liter untuk RON97, sementara RON95 akan naik menjadi RM 3,70 per liter.. Namun demikian, harga kenderaan buatan nasional akan diturunkan oleh sekurang-kurangnya 40 peratus. Sebagai contoh, sebuah full spec Proton Persona sedan keluarga mesin 1,6 liter akan kos sekitar RM 23,000.00 jalan tidak termasuk cukai dan insurans. Import cukai dan kastam akan diubah menjadi hanya 30 peratus.
Import kenderaan seperti Toyota Camry yang baru mesin 2,4 liter akan kos sekitar RM 65,000.00 saja.kalau takat R1 celah gigi boleh beli..tapi apa guna? nak rakyat naik minyak ker?

Rakyat DidaHULUkan
Pencapaian DiuTAMAKan 


Kesahihan berita ni tak dapat dikompokan lagi..mmg bala la rakyat hrga mnyak naik, kompom2 harga barang naik mendadak secara tak langsung..apa guna harga kereta turun harga minyak naik..?..minyak kena guna hari2 ma..then pulak harga kereta drop, tak malang ke nasib orang yang masih ada hutang kereta yg dah beli kereta sebelum harga kereta jatuh?? (termasuk aku..haha)....minyak naik = harga kereta 200% cukai walau akan diturun kepada 40% saja. Tapi macam best jer harga kereta jadi murah, senyum2 jer angkat honda civic...then sakit la plak korang nak pikir pasal duit minyak..haha

Image Hosted by ImageShack.us

Kisah cuti sem...ak n kwn2 menjelajah KL n terus ke cameron highlands for about 3 days..kerana bosan duk di kg..lepak di kl do wat we always do, men boling n tgk wayang..avatar movie..it was amazing..thanks to Hanisah..kerna tanpa beliau, ktrg x dpt tiket murah..






try out the fish eye lens..



then we staright drive to cameron..
I usually don't have stamina to drive long & safe, especially when you have 2 passengers "berdengkur" away throughout the journey...we book 5 star hotel..dat hotel is in the car actually...all the night long, we slept in "dat" neo car..huhu..our budget trip planning...so we Check-in & check-out very fast....we was LIKE SNEEZING THRU THE NIGHT. very very cold! 13-15 DEGREES LERH! if not cold , then you super..but we enjoyed our day..
















Image Hosted by ImageShack.us

Another T to be done..
its been a while i stop doing the printing work.
dis time da design quite advanced
need maxium concentration..
yeah..




Image Hosted by ImageShack.us

CO'arts | Official Logo

Yahoo!!

iCo'arts

iCo'arts